Allt fler människor vänder sig till en web host när de behöver ett utrymme på nätet där de kan ha sin hemsida eller sin blogg. En web host betyder rakt översatt ”webb värd” och är alltså en den värd som sköter om det utrymme du har på nätet. Utrymmet i sig kan vara ett webbhotell, en VPS (Virtual Private Server) eller en dedikerad server.

Ett webbhotell är den billigaste lösningen som gott och väl räcker till för de flesta användare. Om du skaffar en dedikerad server hos en web host får du en helt egen server som du inte delar med någon annan som du gör om du har ett webbhotell. En dedikerad server är mycket snabb och stabil och något säkrare än ett webbhotell. En VPS fungerar nästan precis på samma sätt som en dedikerad server trots att du delar server med andra, därav namnet Virtual Private Server, du får alltså inte en egen fysisk server utan en egen virtuell server.

Om du är på jakt efter en riktigt bra web host kan du med fördel besöka webhostreviewers.com som recenserar massor av olika web hosts och som tipsar dig om marknadens allra bästa web hosts. Lycka till i din jakt på en riktigt bra web host!