Igår skar min gamla rishög till bil ihop. Min polare bogserade den till en verkstad, men mekanikern på verkstaden bara skakade på huvudet efter att han hade lyft på motorhuven. Han sa att det var kört. Visst kunde han reparera bilen, men det skulle förmodligen kosta mer än vad själva bilen kostade. Min bil hade alltså dragit sin sista suck. Nu är det så att jag inte klara mig utan bil och därför behöver en ny begagnad bil per omgående. Den här gången funderar jag på att lägga ut lite mer än 10 000 spänn som jag gjorde förra gången och måste därför ta ett privatlån. Jag har inte råd annars.

Okej, det finns även lån med säkerhet som jag skulle kunna ta istället för ett privatlån när jag ska köpa bil, men det funkar tyvärr inte för mig av flera anledningar. För det första så får jag bara lån till 80 % av bilens värde och jag har faktiskt inga sparpengar alls. För det andra måste jag köpa bilen av en bilhandlare som tar en massa extra för begagnade bilar. Det är mycket billigare att köpa en bil direkt av en privatperson och eftersom jag kan en hel del om bilar så är jag inte rädd för att göra det.

Nej, därför är ett privatlån det enda vettiga alternativet för mig. Om jag tar ett privatlån får jag låna till hela bilen och köpa den av vem som helst. Till slut hittade jag ett riktigt bra privatlån på sajten privatlana.se som har en mängd bra privatlån. Om några dagar har jag därför en ny bil.