Dysa för vatten

För att vatten ska kunna spridas på ett smart sätt så gäller det att man har dysor som är munstycken som leder vattnet och fördelar det på väg genom ledningar och då det kommer ut ur slangar och kranar. En dysa för vatten måste inte bara ha en form som ger rätt tryck och rätt stråle, den måste också klara av själva vattnet, och det dag ut och dag in. I Sverige så är det inte svårt att finna dysorna som är gjorda för konstruktioner där vatten leds och svenska dystillverkare är otroligt duktiga på att ta fram skräddarsydda system för olika situationer och behov.

En dysa att lita på

Inom industrier som vården, räddningstjänst och andra områden där det handlar om att erbjuda en hög nivå av sanitet och även en hög funktion så måste man ha dysor som man kan lita på. En dysa för vatten som ska installeras i en rengöringsanläggning får inte svika då detta kan leda till stopp av produktion och problem som kan bli väldigt dyra. Man måste alltså få dyslösningar som inte kommer att rosta sönder och som klarar ett konstant tryck såväl som rörelser där vatten ömsom skickas genom dysan och ömsom står still.

Viktigt att tänka på

När man förlitar sig på system med dysor så måste man komma ihåg att kontrollera dessa med jämna mellanrum. Ser man att hålen inte längre har samma form som då en dysa var ny och kanske till och med går samman så är det hög tid att byta ut. Via en duktig dystillverkare så kan man få en ny modell som passar perfekt in i systemet och som till och med erbjuder en högre kvalitet än vad den äldre dysan gjorde. Då man beställer nytt så kan man även passa på att se på hur olika material skulle kunna göra till eller från i det sammanhang där dysan ska finnas med.